Bugün Türkiye’de bulunan farklı sektörlerde üretim yapan gıda, kozmetik, tütün, tekstil, endüstriyel ve boya gibi alanlarda faaliyet gösteren en iyi şirketlerden bazılarıyla birlikte çalışıyoruz.

HAKKIMIZDA

Ata Yağ ve Kimya San. A.Ş. firmamız ilk olarak  2016 yılında gliserin imalatına başlayarak kimya sektöründeki yerini almıştır.

Üretimimiz teknik ve farmasötik gliserin olarak sanayinin hizmetine sunulmuştur.

Ürünlerimizin ham maddesi tamamen bitkisel yağlardan üretilen ham gliserindir.

Gerek ham madde gerekse mamul ürünlerimiz modern cihazlarla donatılmış Kalite Kontrol laboratuvarımızda uzman kadromuz tarafından teknik analizleri yapılmaktadır.

Biz faaliyete bulunduğumuz bu sektörde müşterilerimize en kaliteli ürünü sunmak hedeflerimizin başında gelmektedir.

Tüketicilerimizin güvenini kaliteli ürün üretilmesi ve uygun fiyata müşteriye sunulması ile gerçekleştirmekteyiz.

TANITIM FİLMİMİZ

Gliserin Nedir?

Gliserin, sabunlaştırılmış, hidrolize edilmiş veya transesterifiye edilmiş katı ve sıvı yağların bir yan ürünüdür.

Gliserin, gliserol olarak da bilinen bir organik bileşiktir. Kaynakları bitkisel yağlardır. Fiziksel olarak, gliserin oda sıcaklığında suda çözünür renksiz, berrak, kokusuz ve yüksek kaynama noktasına sahip viskoz bir sıvıdır ve tatlı bir tada sahiptir.

Sabunlarda yaygın olarak kullanılır ve birçok farmasötik alanında ortak bir içeriktir.

Kimyasal olarak, gliserin reaksiyona girebilen ve çoğu koşulda stabil olan üç değerlikli bir alkoldür. Bu sıra dışı özellikler, diğer birçok madde ile iyi uyumluluğu ve işleme kolaylığı nedeniyle, gliserin birçok uygulamada kullanılır.

gliserin.jpg

Gliserin ürünümüzün kullanım alanlarını tanıyın

Kozmetik

Kişisel bakım ürünlerinde çözücü ve yağlayıcı olarak kullanılır. Sağlığa ve çevreye zararsız, cilt dostu ve kokusuz olduğu için kozmetik, kişisel bakım ürünleri ve ev ürünlerinde hem nemlendirici hem de yumuşatıcı olarak kullanılmaktadır. Genel olarak kremlerde gliserin nemlendirici bir bileşendir. Cilt bakımını destekler ve aynı zamanda kremin kurumasını engeller. Gliserin de kokusuz olduğu için parfüm eklemek için iyi bir bazdır ve kişisel ve saç bakım ürünlerinde madde taşıyıcı olarak kullanılır.

Örneğin çoğu diş macunu üretimi geniş bir uygulama alanıdır. Burada gliserin tadı iyileştirmek, dehidrasyonu önlemek ve parlaklık kazandırmak için kullanılır. Diş macunu %20-30 oranında gliserin içerebilir.

Sabunculukta ikinci madde olarak kullanılır.

Mum yapımında kullanılır. Nargile tütünlerinde nem tutucu olarak kullanılır.

Detaylı Bilgi için

Kozmetik ürünler

Gıda

Gıda ve içeceklerde geniş bir kullanım kapsamı vardır. Nem tutucu ve yumuşatıcı özelliği sayesinde çikolata, tatlılarda ve keklerde, et ve peynir kılıflarında nemlendirici görevi görür. Dondurmada yapıyı düzeltir. Düşük yağlı gıdalarda dolgunlaştırıcı, likörlerde kalınlaştırıcı olarak kullanılır. Alkolsüz içeceklerde ve şekerlemelerde tatlar ve gıda renkleri için bir çözücü olarak kullanılır. Şeker yerine kullanılmaktadır. Tatlılık oranı sürkozun %60’ına denk gelmektedir, kalorisi sofra şekerine denktir, ancak kandaki şeker seviyesini yükseltmez.

Detaylı Bilgi için

Image by Pawel Czerwinski

Ev Bakım ve Temizlik

Gliserin, birçok ev ürününde deterjanda, örneğin nemlendirici veya yumuşatıcı olarak bulunur. Cilde çok naziktir insan sağlığına ve çevreye zararsızdır.

Detaylı Bilgi için

Hayvan Yemi

Hayvan yemlerinde nemi depolamak ve tadı iyileştirmek için kuru yemde kullanılır. Veteriner hekimlikte, sığır ketozunda glikoz kaynağı olarak gliserin kullanılır.

Detaylı Bilgi için

hayvanyemi.jpg

İlaç

Gliserin, ilaçlarda kullanılan en sık bileşenlerden biridir. Kullanımlar arasında gargaralar, öksürük ilaçları, kapsüller, pastiller, fitiller ve anestezikler ile antibiyotik ve antiseptiklerde bir katkı maddesi bulunur. Tentürlerde, iksirlerde ve merhemlerde çözücü, nemlendirici ve nemlendirici ve iyileştirici ajan olarak işlev görür.

Detaylı Bilgi için

Uçucu yağ şişeleri

Teknik Kullanımlar

Mürekkep gibi zor lekelerin kurumasını önlemekte ve lekeyi çıkarmakta gliserinden faydalınılır. Dinamit yapımında kullanılır. Trinitrogliserin ve nitrik asitle birliştirilerek dinamit yapılabilir.Sadece nitrik asit ile birleştirildiğinde ise çok güçlü olan Nitrogliserin yapımında kullanılır. Donmayı geciktirici özelliğe sahiptir.

Teknik alanda, diğer şeylerin yanı sıra antifriz maddelerinin üretiminde gliserin kullanılır. Rafine gliserinin %99,5 katılaşma noktası +18°C'dir. %66,7 konsantrasyonda su ile karıştırıldığında, katılaşma noktası -46°C.

Bu özellik, gliserinin formülasyonlarda bir antifriz maddesi olarak kullanımı için mükemmeldir. Kimyasal bir alkol olarak gliserin, kimyasalların üretiminde çok sayıda reaksiyonda da gereklidir. Burada uygulama yelpazesi çok geniştir.

Gliserin ayrıca tipik olarak alkid reçinelerinin üretiminde kullanılır. Diğer teknik kullanımlar kağıt, tekstil ve yağlayıcıların imalatındadır.

Detaylı Bilgi için

Boya Kutular
 
 
 
 
 
 

Ürünümüzün teknik spesifikasyonu için lütfen bizimle irtibata geçiniz.

 

İletişime Geçin

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!